Skulpturlandskap Nordland

Skulpturlandskap Nordland. Et speilbilde mot Lofotveggen.

Skulpturlandskap Nordland er en internasjonal kunstsamling som omfatter 36 utendørs kunstverk i 36 av 44 kommuner i Nordland. Kunstnere fra hele verden har arbeidet med kunstverkene som er permanent plassert over hele fylket.

Speilkonstuksjonen er av den amerikanske kunstneren Dan Grahams. Skulpturen er oppført i 1996, høyde 250 cm, bredde 300 cm. Skulpturen ligger nært E10 ved Lyngvær gamle fergeleie, 25 km vest for Svolvær på vegen mot Leknes.

 

Skulpturlandskap Nordland. Speilbilde Lofotveggen

Takk til Volker fra Tyskland som stilte opp til photoshoot foran glasskonstruksjonen.

Dan Grahams glasskonstruksjon med gjennomsiktige speilvegger er plassert i Vågan. Skulpturen later i første omgang ikke å være tilstede som noe materielt, men snarere som noe som fanger lyset og bildet av landskapet omkring. Med sin speilende konkave panoramavegg steller den i stand en fest for øyet.

skulpturlandskap nordland

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *